New York

New York er byen der aldrig sover, og det er ganske rigtigt. Overalt er der liv døgnet rundt. Mit første besøg i New York var tilbage i 1984. Det var et spændende og anderledes ophold, ikke mindst fordi man kender mange af seværdighederne fra div. Film. Så man føler lidt at man går rundt i en stor film kulisse.

I 2009 besøgte jeg igen New York, og mange ting havde ændret sig siden da. World Trade Center, som jeg besøgte i 1984, var væk. På grunden var man god i gang med fundamentet, til det nye Freedom Tower.

Togene i undergrundsbanen, var i 1984, totalt overmal med graffiti, men i 2009 var alt væk, og stationerne stod rene og pæne. Det kunne vi måske lære noget af i Danmark.

Udsigten fra Rockefeller Center mod sydspidsen af Manhattan
Times Spuare
Times square
Brooklyn Bridge

New York er fyldt med berømte bygninger, en af dem er "Strygejernet"

Ved Ground Zero, hvor tvillingetårnene World Trade Center engang stod, er der fuld aktivitet med at lave grunden, for det nye byggeri Freedom Tower.
Chinatown

I Chinatown findes et utal af fiskeboder som handler med alt godt fra havet, specielt rejer, hummer og andre skaldyr er der meget af.

Bowling Green på sydspidsen af Manhattan

Ved Battery Park, er den skulptur, som stod ved World Trade Center, sat op. Skulpturen overlevede mirakuløst, med kun få skrammer, da de to tvillingetårne styrtede i grus den 11. september 2001.

Et billede fra 1984, hvor skulpturen stod foran World Trade Center

Et billede fra 1984, med de to tvillingetårne. De blev bygget mellem 1966 og 1973. Da de stod færdige, var det verdens højeste bygninger, med henholdsvis 415 og 417 meters højde. Den rekord holdt dog kun indtil 1974.

Den 11 september 2001, blev de to tårne udsat for et terrorangreb, hvor 2995 mennesker blev dræbt, da de to tårne styrtede sammen. 

Mange af de dræbte, var brandfolk og politifolk, som var i bygningerne da de styrtede sammen.


I en nærliggende kirke, som mirakuløst overlevede sammenstyrtningen, er der i dag indrettet et lille museum, som mindes ofrene for angrebet. Et besøg i kirken rører en dybt, og er meget følelsesladet.

I kirken kan man se en stor del af de støtte tilkendegivelser som New Yorks indbyggere modtog fra hele verden. Ikke mindst fra andre brandkorps og politienheder rundt om i hele USA.

Har man brug for en pause i myldret af biler og beton, så er Central Park en skøn oase. Om foråret blomstre kirsebærtræerne, med deres fantastiske lyserøde blomster.

Frihedsgudinden

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.06 | 11:00

Hej vi søger makker til vores hun-caique, mango, på 3 år. Hvad er jeres priser og har i rustkappet til salg. Sms eller ring venligts tilbage på 22316850. Vh

...
12.06 | 23:28

Hejsa
jeg vil gerne vide mere om den Orangekronet caique gerne med grønne lår, er du opdrætter af denne fugl, og hvor i landet bor du?
mvh Betina

...
11.04 | 13:52

Hej
Vi søger 2 caique, gerne orangekronet. Har du det?
Mvh Lidbjerg

...
05.04 | 16:47

Hej igen,
Har du en unge i nærmeste fremtid?
Sms gerne 5240-2044

...
Du kan lide denne side