Gode råd om fuglekøb

Håndopmadning af fugle kan være en god ting. Det er dog noget, som skal gøres med omtanke, og kun af personer, der har den fornødne viden om hvad de gør.

Efter min mening, bør håndopmadning kun praktiseres, hvis der er fare for ungen/ungernes liv eller førlighed.

Unger som er under håndopmadning, bør ikke sælges førend de er helt selvstændige.

Desværre er der opdrættere, som har lavet deres fuglehold om til "papegøje fabrikker", hvor de ukritisk, tager det ene kuld æg fra, efter det andet, for at udruge dem i maskine. Eller fjerner ungerne kort efter de er klækket.

Forældrefugle vil erstatte det fjernede kuld, så de går i gang igen - og proceduren kan gentage sig igen og igen. En dybt uansvarlig måde at drive rovdrift på fuglene på.

Papegøjerne på de viste billeder, er udbudt til salg i en kendt Dyrehandels kæde, som bryster sig af deres viden og rådgivning omkring dyr.

Araen er tydeligvis håndopmadet, af en person, som ikke har forstand på det. Fjerene er tydeligt mærket af ringe i forskellige farver, såkaldet "stress ringe". Disse ringe vidner om en dårlig opvækst.

På brystet har den et tydeligt sår, dette kan skyldes fodring med for varm mad, som har brændt fuglen i kroen. Det kan give både infektion, og det kan medføre at et indvendigt sår i kroen klør, og fuglen selv forsøger at gnave i det.

Den sortkappede Caique har tydelige deforme fødder. Den burde aldrig være håndopmadet, men derimod aflivet. En papegøje bruger sine fødder meget, og det er en skandale, at en sådan fugl får lov at leve, kun på grund af ussel mammon. Men som damen i butikken sagde "den er jo hel tam".

Håndopmadning på den måde bør ikke finde sted.

En ansvarlig dyrehandel bør ikke købe disse fugle hos opdrætteren.

Som kunde holder man gang i den dårlige cirkel, ved at købe disse fugle. Og evt nedslag i pris bør ikke friste til køb.

På ryggen ses tydlige "stress ringe" som vidner om en dårlig og forkert opvækst.
Fødderne vender næsten omvendt, og fuglen kan ikke gribe fat med den ene fod.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.06 | 11:00

Hej vi søger makker til vores hun-caique, mango, på 3 år. Hvad er jeres priser og har i rustkappet til salg. Sms eller ring venligts tilbage på 22316850. Vh

...
12.06 | 23:28

Hejsa
jeg vil gerne vide mere om den Orangekronet caique gerne med grønne lår, er du opdrætter af denne fugl, og hvor i landet bor du?
mvh Betina

...
11.04 | 13:52

Hej
Vi søger 2 caique, gerne orangekronet. Har du det?
Mvh Lidbjerg

...
05.04 | 16:47

Hej igen,
Har du en unge i nærmeste fremtid?
Sms gerne 5240-2044

...
Du kan lide denne side