Mit fuglehold

Den store voliere er pt. på 45 m2. men bliver på 125 m2, når den sidste del tages i brug.

Jeg har holdt fugle lige siden jeg var dreng. I starten lidt blandede tropefugle og parakitter. Lidt senere udelukkende parakitter og papegøjer. I dag består fugleholdet igen af både parakitter papegøjer og tropefugle.

Den voliere som jeg har mest glæde af, er en voliere ved min terrasse. Den er pt. på 45 kvadrat meter, men er næsten færdig til at blive udvidet til 125 kvadratmeter.

Vi sidder tit i volieren om aftenen og nyder et glas rødvin, imens fuglene flyver omkring os. Når fuglene har så meget plads, så bliver de fortrolige på en anden måde.

I volieren går der Sortkappet sangparakit, Blåvinget græsparakit, Horn parakit, Zebrafinker, kanariefugle, og et par Ceres astrilder.

Zebrafinke
Springparakit
Kanariefugl
Blåvinget Græsparakit
Sortkappet Sangparakit / Hooded Parakit
3 unger af Sortkappet Sangparakit /Hooded parakit. Kassen er forsynet med ekstra varmekabel i bunden.

Zebrafinkerne yngler godt i den store voliere, 3 par blev til over 30 fugle i løbet af sommeren 2012.

Springparakitterne var vi nød til at fjerne fra volieren, idet de ikke kunne enes med de Sortkappede sangparakitter 

Kanariefuglene gik det ikke så godt med. Flere af rederne var bygget i det fri, og flere unger gik til i regnen, under de kraftige skybrud, der kom denne sommer.

Blåvinget græsparakit fik 5 unger på pind, de enes rimeligt med de Sortkappede sangparakitter, som godt kan være noget stridbare.

Sortkappede sangparakitter fik 3 unger på pind, de yngler sent på året, så ungerne fløj først af kassen den 19-20ende oktober. Kassen er forsynet med en ekstra varmkilde.

 

Hornparakitten kommer fra Ny Caledonien, Både han og hun har en lille fjertop, som ikke kan bevæges.

Hornparakitten er en imponerende flot fugl, og lidt speciel med den lille top. Den er meget fortrolig, og kommer ganske tæt på når man sidder i volieren.

Den er også en fantastisk flyver, den kan flyve mellem grene og træer uden at ramme på, selvom den flyver meget hurtigt.

Prinsesseparakit

Her en han Prinsesse Parakit, som ikke er helt udfarvet endnu.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

29.12 | 19:41

Hej, jag söker en rödbukad conureflicka till min hane, har Du någon till salu eller vet Du någon annan som kan tänkas ha någon?
Mvh/
Angela

...
26.12 | 08:44

Hej - har I en hun Caique til salg? Kan være en unge eller ung voksen...Vi er også int. i at 'blive skrevet op', hvis I ikke har en nu...

...
25.09 | 21:40

Hej har i en sortkappet caique som har en god alder stadig ik så gammel... Vis i har så vil jeg gerne høre mere om den og hører h ad prisen er:) tlf 26964816

...
06.01 | 17:47
Kea har modtaget 1
Du kan lide denne side