Haven

Skal jeg nævne et sted hvor jeg virkelig kan slappe af, så er det min have. Den er en blanding af naturgrund, som er størstedelen af den. Samt en lidt mere kontrolerede del, med bede og blomsterkasser.

Naturen er en stor del af haven, og den giver husly til en lang række fugle, dyr, padder og planter. Vi ser jævnligt rådyr og egern i haven, og i vores havebasing holder frøer og salamander til.

Listen over fugle som ses i haven er lang. En af de sidste arter, som er flyttet ind, er skovskaden. Foreløbig ser den ud til at blive fast, et par har holdt til, i over et halvt år.

Ud over de alm. arter, som ses dagligt, er endvidere set Fiskeørn, Halemejser, Sumpmejser, Spætmejse, Træløber, Kærnebider, Skovsneppe, Stor tornskade, Rødrygget tornskade mfl.

Af mere sjældne arter, som er set, kan nævnes Vandrefalk, Europæisk vagtel, Sydlig nattergal, Natravn,

Af planterne var vi specielt glade, da der få nogle år siden begyndte at vokse orkideer, Maj Gøgeurt. Desværre gik de til sidste år, på grund af store oversvømmelser. Men der er måske mulighed for, at de er blevet reddet ved en flytning, det må tide vise.

Der er nu blevet gravet en sø, samt to mindre vandopsamlingssteder, som forhåbentlig kan afhjælpe oversvømmelserne, og samtidig give liv i haven, og omgivelserne.

Jeg elsker Rhododendron, som udgør hovedparten af de planter, der er i den kontrolerede del af haven. Når de blomstre i maj - juni er det en fryd for øjet.

Rhododendron har dog den ulempe, at når de er færdigblomstrede, så mangler der lidt blomster i haven. Det er vi derfor ved at råde bod på, ved at få lavet nogle bede med Dhalia.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

29.12 | 19:41

Hej, jag söker en rödbukad conureflicka till min hane, har Du någon till salu eller vet Du någon annan som kan tänkas ha någon?
Mvh/
Angela

...
26.12 | 08:44

Hej - har I en hun Caique til salg? Kan være en unge eller ung voksen...Vi er også int. i at 'blive skrevet op', hvis I ikke har en nu...

...
25.09 | 21:40

Hej har i en sortkappet caique som har en god alder stadig ik så gammel... Vis i har så vil jeg gerne høre mere om den og hører h ad prisen er:) tlf 26964816

...
06.01 | 17:47
Kea har modtaget 1
Du kan lide denne side