Haven

Skal jeg nævne et sted hvor jeg virkelig kan slappe af, så er det min have. Den er en blanding af naturgrund, som er størstedelen af den. Samt en lidt mere kontrolerede del, med bede og blomsterkasser.

Naturen er en stor del af haven, og den giver husly til en lang række fugle, dyr, padder og planter. Vi ser jævnligt rådyr og egern i haven, og i vores havebasing holder frøer og salamander til.

Listen over fugle som ses i haven er lang. En af de sidste arter, som er flyttet ind, er skovskaden. Foreløbig ser den ud til at blive fast, et par har holdt til, i over et halvt år.

Ud over de alm. arter, som ses dagligt, er endvidere set Fiskeørn, Halemejser, Sumpmejser, Spætmejse, Træløber, Kærnebider, Skovsneppe, Stor tornskade, Rødrygget tornskade mfl.

Af mere sjældne arter, som er set, kan nævnes Vandrefalk, Europæisk vagtel, Sydlig nattergal, Natravn,

Af planterne var vi specielt glade, da der få nogle år siden begyndte at vokse orkideer, Maj Gøgeurt. Desværre gik de til sidste år, på grund af store oversvømmelser. Men der er måske mulighed for, at de er blevet reddet ved en flytning, det må tide vise.

Der er nu blevet gravet en sø, samt to mindre vandopsamlingssteder, som forhåbentlig kan afhjælpe oversvømmelserne, og samtidig give liv i haven, og omgivelserne.

Jeg elsker Rhododendron, som udgør hovedparten af de planter, der er i den kontrolerede del af haven. Når de blomstre i maj - juni er det en fryd for øjet.

Rhododendron har dog den ulempe, at når de er færdigblomstrede, så mangler der lidt blomster i haven. Det er vi derfor ved at råde bod på, ved at få lavet nogle bede med Dhalia.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

07.05 | 01:35

Hej jeg vil gerne købe en hun kønnet Rødrygget dværgara sælger i dem?

...
05.05 | 08:40

Hej, I can see you have caiques. How can I contact you for some extra information about them and possibly buying one from you?

...
02.05 | 13:56

Hej
Jeg kan se du har caique .jeg har et par caique der har fået unger , på 9. dagen gav vi den ene ring på dagen efter havde de pillet den af igen hvad gør vi.

...
02.05 | 01:24

Hej
Vi søger en caique til familien. Håber vi kan få hjælp.

...
Du kan lide denne side