Havens dyr

Den 5 april 2016 kom 5 rådyr gennem haven, her 4 af dem
Den 19 juni lykkedes det at få et billede af råen og hendes 2 lam, da de kom gennem haven. De er ret sky, og løber ved den mindste bevægelse eller lyd.

Efterhånden som de oprindelige marker, er vokset til, og har dannet et stort naturområde, så er nye arter rykket ind. Omkring 2005 begyndte de første rådyr at komme i haven, og nogenlunde samtidig begyndte vi at se egern, med jævne mellemrum.

Ræven har altid været gæst i haven. Desværre fik bestanden skab, og fra dec. 2010, så har ræven, bortset fra en enkelt observation, været væk fra området.

Hare er her en god bestand af, ofte kan man se 6-8 stk. lege, eller slås i marken op til haven.  De er dog mest synlige om vinteren, når de sidder på de sneklædte marker. Eller når hannerne om foråret, jagter rundt i de grønne græsmarker, for at gøre haneben til hunnerne, og for at holde konkurrenter væk. Med jævne mellemrum kommer de ind i selve haven, hvor de om vinteren gnaver bark af buskene.

Pindsvin var tidligere meget alm. i haven, men var så væk i mange år. i 2008 vendte den tilbage, men ses stadig kun sjældent. Vi vil nu prøve at lave nogle pindsvin overvintringssteder, i håb om at det kan øge bestanden. Føde bør der være nok af.

Rådyr kom til området omkring 2005. De har flere gange fået deres kid i haven. hvor vi flere gange er stødt på de små nyfødte, som ikke er meget større en en harer. Rådyrene er meget spændende at have gående i haven, men de er desværre også meget destruktive, når bukkene fejer deres opsats mod de små træer.

Egern ses nu med jævne mellemrum, men er stadig noget sky. Kun enkelte gange, har vi set to af gangen.

Af andre dyr som er set i haven kan nævnes:

Brud, Hermelin, Mink, Spidsmus, Halsbåndsmus, Husmus, Markmus, Skovmus, Mosegris, Brun rotte, samt to arter af flagermus.

 

 

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.06 | 11:00

Hej vi søger makker til vores hun-caique, mango, på 3 år. Hvad er jeres priser og har i rustkappet til salg. Sms eller ring venligts tilbage på 22316850. Vh

...
12.06 | 23:28

Hejsa
jeg vil gerne vide mere om den Orangekronet caique gerne med grønne lår, er du opdrætter af denne fugl, og hvor i landet bor du?
mvh Betina

...
11.04 | 13:52

Hej
Vi søger 2 caique, gerne orangekronet. Har du det?
Mvh Lidbjerg

...
05.04 | 16:47

Hej igen,
Har du en unge i nærmeste fremtid?
Sms gerne 5240-2044

...
Du kan lide denne side